Vítáme v týmu elitní české tenisové trenéry Jelínka a Dohnala

SF

Už téměř dva roky pomáháme mladým českým sportovcům a studentům na cestě ke stipendiu na některou z amerických univerzit. Nově se rozrůstáme o tenisové oddělení, za kterým bude stát Leoš Jelínek, absolvent Valdosta State University a elitní český tenisový trenér a také další skvělý tenisový trenér Ondřej Dohnal.

“Ve Sportegy Futures nabízíme pomoc mladým studentům nezávisle na jejich sportovní disciplíně. V tenise jsme ale měli určité rezervy, to s příchodem Leoše a Ondry neplatí. V USA Leoš vyhrál s týmem Valdosta State University jako hráč i trenér v letech 2006 a 2011 univerzitní mistrovství, takže má v tomto světě skvělé renomé, kontakty a navíc má obrovský přehled,” říká Jan Koukal, CEO a jeden ze zakladatelů Sportegy Futures.

Jelínek, který v USA vystudoval a poté i trénoval, se v americkém univerzitním světě skvěle orientuje a dokáže mladým hráčům zařídit skvělé možnosti. “Rád bych svoje znalosti předával dále. Na univerzitě jsem zažil jedny z nejlepších let svého života a byl bych rád, kdyby se podobnou cestou vydalo co nejvíce českých sportovců.”  

“Pokud si člověk vybere univerzitní cestu, tak na pět let získá skvělé podmínky, ve kterých se může neustále zlepšovat,” pokračuje Jelínek s tím, že univerzity mohou pokrýt hráčům a hráčkám ročně náklady na školné i sportovní přípravu v řádech vyšších stovek tisíců korun.

Svůj pohled nabízí i Dohnal, který má trenérské zkušenosti mimo jiné i s elitními českými tenistkami Kateřinou Siniakovou a Karolínou Plíškovou. “Je skvělé vědět, že mají tenisté univerzitní možnost, kde dostanou komplexní péči, která jim pomůže k budoucímu rozvoji.”

Jelínek dokáže společně s Dohnalem doporučit jednotlivcům ideální cestu. “Pokud má někdo už během dospívání výkonnost na to, aby se okamžitě prosadil, tak je pro něj jasná volba profesionální tenis. Ale každý není jako Jakub Menšík. Na okruzích ATP a WTA je navíc v posledních letech čím dál více absolventů univerzit, takže to může být nakonec dvojitá výhra,“ pokračuje Jelínek.

„Chceme společně mladým tenistům ukazovat, že pro ně může být univerzitní cesta naprostý jackpot. Skvělým příkladem je pro české tenisové příznivce i příběh Gabriely Knutsonové, která vystudovala americkou i britskou univerzitu a letos byla jeden zápas od účasti v hlavní soutěži Australian Open. A až jednou s tenisem skončí, tak bude mít v ruce prvotřídní vzdělání,“ říká Koukal.

 

“Společně s Leošem máme zkušenosti a znalosti tenisového prostředí. Nicméně Sportegy Futures dokáže sportovcům poskytnout komplexnější podporu, zejména v akademické rovině a přípravě na potřebné testy,” dodává Dohnal.